Home > Het systeem werkt feilloos

Het systeem werkt feilloos

StarKey alarmsysteem

App bewaakt je huis
Nieuwste alarmsysteem via tablet of smartphone 

door Joost Bolle - Het Laatste Nieuws - 27.09.2014

Camera's om de woonkamer of een andere ruimte te bewaken, zorgden ooit voor veel kopbrekers. Maar nu laten ze zich door een app op de smartphone besturen en zijn ze gebruiksvriendelijk. Zelfs professionele alarmsystemen kun je vandaag zelf installeren en configureren met een tablet. We probeerden er één uit van Verisure.

Waarom het vroeger zo moeilijk was om zelf een zogenaamd ip-cameraatje te installeren en je woonkamer te bewaken? Omdat je het ding moest integreren in je thuisnetwerk en dat allemaal moest configureren met de computer. Inderdaad, te veel hocus pocus voor wie niet echt een bolleboos op de pc was. De komst van smartphones, tablets en hun apps brachten daar verandering in. Er zijn vandaag tal van cameraatjes die je in een mum van tijd configureert met je smartphone. Dankzij app'jes die heel intuïtief en dus gebruiksvriendelijk zijn. Of hoe de wereld van smartphones en apps ervoor zorgt dat de multimedia ons in het dagelijkse leven bij almaar meer noden, activiteiten of voorzieningen komen bijspringen. 

Draadloos
Maar er is meer. Je ziet ook de eerste betrouwbare alarmsystemen opduiken die draadloos werken en zich laten configureren via de smartphone of tablet. Zodra het systeem geïnstalleerd is, gebruik je het zoals een 'conventioneel' alarm.

Verisure is één van de grote spelers op dit terrein. Toen we het pakket van Verisure thuis kregen om uit te testen, voelden we hetzelfde als veel consumenten: wantrouwen. Immers, niets vervelender dan een vals alarm. En dat het concept van Verisure compleet draadloos werkt voor de communicatie tussen componenten en centrale, boezemde ons als eigenaar van een klassiek, bedraad alarmsysteem ook al angst in. Ten onrechte. Het systeem werkte feilloos, zoals een 'klassiek' alarmsysteem: magneetcontacten voor deuren en ramen, bewegingsmelders met dubbele technologie (alleen alarm als tegelijk beweging én warmte wordt gedetecteerd, dus geen alarm als een blad van een bloem valt), een centrale en sirene. Met uitzondering van de centrale, die je met een adapter in het stopcontact steekt, werken alle componenten met batterijen.  

Smartplugs
Om het klavier te bedienen, hoef je niet per se je code in te tikken: je kunt er ook gewoon de optionele sleutelhanger voor houden. Samengevat: net dezelfde ervaring als met een klassiek alarmsysteem. Maar dan wel zo goed als volledig draadloos (geen leidingen in huis) en behoorlijk vlot te configureren. Een ander handig aspect in vergelijking met klassieke, bekabelde alarmsystemen, is dat je je systeem moeiteloos kunt uitbreiden. Niet alleen met nieuwe componenten maar ook met functies zoals branddetectoren, speciale codes voor de kinderen zodat je automatisch op je smartphone een melding krijgt als ze thuiskomen, of met een smartplug (een adaptor in het stopcontact waarin je dan een lamp of huishoudtoestel stopt) die je kunt instellen om op een bepaald tijdstip het licht aan te stekken of de koffiezet te laten aanslaan. Van om het even waar in de wereld, via het internet.

Het Laatste Nieuws

Vraag uw gratis offerte aan! Nu 200€ korting

Gemakkelijk
Snel
Vrijblijvend

Hoe veilig is uw buurt?

  • 66 374
    Inbraken in 2015

    Securitas Direct brengt in kaart hoeveel inbraken er worden gepleegd in België. U kan via uw postcode nakijken hoe veilig uw buurt is.

    Doe zelf de test!
200€
korting
Al
2000000
klanten in Europa
Of
Laat u bellen voor gratis advies:

Conversion Form Type A

Laat u bellen voor gratis advies

Indien u op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat u onze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen.

*€200 korting op de kosten van de installatie als deze plaatsvindt binnen de 48u na de offerte van de veiligheidsadviseur. Aanbod niet cumuleerbaar.